Meeting with the public across the country as part of the “Renewal of Macedonia” campaign, have revealed numerous problems which the citizens have felt, and encourage us to work resolve their problems, said VMRO-DPMNE leader Hristijan Mickoski in a video address. Mickoski, who is in the midst of a “listening tour”, says that he feels an energy moving toward the removal of the Zaev regime.

People are approaching us sincerely, without reservations. Ours is a great people, despite all the injustices and troubles caused by this criminal Government and they have the energy necessary to fight for their truth. We will approach resolving the problems of our citizens responsibly and with dedication. Zaev is falling, the Renewal is coming. Better days are ahead, Mickoski said in his video address following his visit to Resen.

Заевизмот паѓа, Обновата доаѓа! Ресен 04/10/2019

Разговорите за Обнова на Македонија се извонредна можност да се запознаам изворно со проблемите со кои се соочуваат граѓаните, да ги ислушам, да ги советувам, да ја споделам тагата и немирот кои ги чувствуваат за да станат нивните маки и немири помали, и да добијам дополнителна сила за да работам на решенијата. Луѓето ги кажуваат проблемите искрено, без заобиколување се запознавам со маките и потиштувањата кои ги трпи мојот народ, народ кој е голем и кој покрај сите неправди и неволји кои им ги создава оваа ненародна и криминална влада, има енергија да се бори за своите правдини. Гледајќи во нивните очи се обврзувам дека ќе го вложам секој атом од мојата сила за да создадам подобра иднина за луѓето на Македонија. На проблемите кои граѓаните ги истакнуваат им пристапувам одговорно и посветено и веќе со моите соработници, со тимот за Обнова на Македонија изготвивме нацрт сценарија за надминување на проблемите. Благодарам Ресен за поддршката која ја добив при посетата на вашиот град.Заевизмот паѓа, Обновата доаѓа! Доаѓаат подобри времиња! #ОбноваНаМакедонија

Gepostet von Hristijan Mickoski am Montag, 7. Oktober 2019