In anticipation of the Shkendija – Vardar football game in Skopje today, Vardar fans Komiti and their Tetovo allies Vojvodi organized a spectacular show on the Tetovo Kale fort.

After waiting for dark to set, the football fans lit torches on the old fortress and the surrounding hills that could be seen from the whole of Tetovo.

Нашата љубов кон својот град, својот народ, клуб и држава не може никој да ни ја уништи. Ниту забрани и закани нема да не поколебаат во она што сме го наумиле и она што е врежано во нашите срца затоа што ова е наша држава, наш град и овде владеат наши правила. Вчера во 10:00 часот симболично по повод нашето братство од 10 години Војводи и Комити гореше нашето тетовско кале, а утре ќе гори и Скопје ! УТРЕ СИТЕ ВО СКОПЈЕ ! Комити без Војводи не бидуе, а и додека постоиме ние ќе постои и Македонија !Засекогаш заедно и во добро и во зло !Идеологијата продолжува, братството останува !

Gepostet von Војводи Тетово am Samstag, 7. Dezember 2019

The match is seen as a high risk one as it comes following the Albanian nationalist rampage in the Macedonian National Theater in Skopje.